Dipa-tarinoita_ps

Diakoniatarinoita

5.12.2018 1+1 mentoritoiminnalla iloa niin nuorelle kuin vapaaehtoiselle

Kun minulta kysytään, mitä teen työkseni, saa vastaukseni monesti arvostusta osakseen. Työni koetaan tärkeänä ja vaikuttavana. Kysyjille kuitenkin totean olevani vain mahdollistaja.

Lue lisää


Hyvää jakoon Hoivaa- ja leiki -koulutuksen muodossa

Käytävästä asti kantautuu iloista pulputusta ja ovi Vauvan Taikaan käy tiheään, kun alkamassa on Hoivaa- ja leiki -menetelmän koulutus. Vauvan Taikan olohuone täyttyy rautaisista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, jotka ovat heittäytymässä rohkeasti hoivan ja leikin äärelle.

Lue lisää


Vapaaehtoistoiminta värittää syksyä

Sumuiset aamut ja puista putoilevat lehdet kertovat, että syksy on tullut. Ne saavat meidät rauhoittumaan; pistämme villasukat jalkaan, kääriydymme huopaan ja vietämme aikaa kotona. Monelle ikäihmiselle nämä samat syksyn merkit tarkoittavat yksinäisyyttä. Liukkaat kadut ja loskakelit tietävät riskiä kaatua ja estävät ulos lähtemisen. Syksyn pimenevät illat tuntuvat vielä pidemmiltä yksin.

Lue lisää2.8.2018 "Omaa-aikaa ja vertaistukea vapaaehtoistoiminnan keinoin"

Opinnäytetyö kertoo Särö-vapaaehtoistoiminnan arvokkaista tuloksista.

Lue lisää


Yhteisöllisyys, osallisuus ja onnellisuus – osa hyvän elämän ja onnellisen arjen rakennuspalikoista

Arki on hurahtanut käyntiin ja viikon työt odottavat. Lampsin tarmokkaasti sovittuun tapaamiseen. Tuuletan matkalla ajatuksiani ja nautin raittiin ilman ja auringon säteiden tuomasta energiasta. Virittäydyn matkalla työlle ja uudelle kohtaamiselle.

Lue lisää


KotiKummi- läsnä hetkessä

Lahti ikääntyy. Vuoteen 2025 mennessä joka kuudes Lahden kaupungin asukas on yli 65 -vuotias. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa myös kotihoidon asiakasmäärät tulevat kasvamaan entisestään. Vaikka ikäihmiset kokevat nykypäivänä olevansa kaikin puolin terveempiä kuin vielä muutama vuosi sitten, jää hyvinvoivien vanhuksien katveeseen joukko, jonka elämää varjostaa yksinäisyyden ja osattomuuden kokemukset. Nämä ikääntyneet kärsivät usein eristäytymisen tunteesta: mielekästä elämää voi hankaloittaa vaikeudet muistin, liikkumisen, päihteiden tai mielenterveyden kanssa. Ulos ei uskalleta enää yksin lähteä, eikä ole ketään kelle soittaa.

Lue lisää


Kiireettömiä kohtaamisia

Kohtaaminen on läsnäoloa, kiireettömyyttä, kuuntelua ja keskustelua. Ei enempää, ei vähempää – silti se joskus voi olla vaikeaa. Mahdollisuus kohtaamiseen sisältyy kaikkeen ihmisten väliseen kanssakäymiseen. Kohtaaminen voi toteutua pienessäkin eleessä; katseessa, kosketuksessa tai hymyssä. Usein aito ja hyvä kohtaaminen tarvitsee toteutuakseen kuitenkin aikaa, joka monesti arjessa jää uupumaan.

Lue lisää


Äitiys oli hyppy tuntemattomaan

En ollut mielestäni lapsirakas. Elämäni superäitihahmoista huolimatta en ymmärtänyt mitä ’’glooriaa’’ vanhemmuudessa oli tai miten joku äiti unohti itsensä ja eli vain lapsensa kautta ja häntä varten. Tästä huolimatta tiesin, että vielä joskus haluaisin kokea sen suuren kasvun mitä äitiys toisi tullessaan.

Lue lisää


Auringon apuriksi ja lämmön lähettilääksi

Kevätaurinko paistaa Vesijärven jäällä ja lämmittää pieniä punaisia poskia. Toisella puolella maailmaa palmut huojuvat ja lämmin tuulahdus tuntuu hyvältä rantahietikossa linnaa rakentavan lapsen iholla. Aurinko ja sen tuoma valo ja lämpö ovat meille kaikille samat, mutta meistä jokainen tarvitsee muutakin lämpöä kuin auringonsäteet, lämpöpatterin tai raidalliset villasukat.

Lue lisää


Seuraavat