Dila_2-taso_diakonia-hankkeet

Särö-vapaaehtoistoiminta

Särö-vapaaehtoistoiminta on Lahden Diakonialaitoksen ja Lahden ensi- ja turvakoti ry:n kehittämää vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa arjenapua ja tukea lahtelaisille pikkulapsiperheille ja 13–29-vuotiaille nuorille. Särö-vapaaehtoistoiminta on ennaltaehkäisevä matalankynnyksen palvelu, jonka tavoitteena on lisätä perheiden, nuorten ja vapaaehtoisten hyvinvointia ja yhteisöllisyyden tunnetta.

Toiminta on käynnistynyt vuonna 2009 Säröperheelle tueksi -toimintana, jolloin vapaaehtoisuutta alettiin kehittää vastaamaan pikkulapsiperheistä nousevaan tuen tarpeeseen. Vuoden 2016 alusta mukaan tulivat nuoret ja heidän mentorinsa; syntyi 1+1 mentoritoiminta.

Särö-vapaaehtoistoiminta juhlii kymmenenvuotista taivaltaan. Toiminnan kautta apua ovat saaneet jo sadat lapsiperheet ja jo lähes sata nuorta. Vapaaehtoisjoukkomme on vaikuttava ja olemme heistä erittäin ylpeitä ja onnellisia. Heidän ansiosta vuosittain perheet ja nuoret saavat tukea ja ilonhetkiä yli 4000 tunnin ajan. Etsimme koko ajan uusia vapaaehtoisia joukkoomme ja toivotamme heidät tervetulleiksi tutustumaan toimintaamme milloin vain. Jokaiselle löytyy sopiva tapa auttaa.

Särötiimissä työskentelee neljä upeaa ja nopeaa vapaaehtoiskoordinaattoria, jotka toimivat niin perheiden, nuorten kuin vapaaehtoisten tukena. Lisätietoja Säröperheelle tueksi -toiminnasta ja 1+1 mentoritoiminnasta voit kysyä heiltä.