Dila_2-taso_diakonia-vauvantaika

Vauvan Taika

Vauvan Taika - toiminta on päijäthämäläisille raskaana oleville ja vauvaperheille tarjolla oleva tuki muuttuvassa elämäntilanteessa. Vauvan Taikaan voit tulla, jos raskaus mietityttää, haluat jakaa kokemuksia toisten äitien kanssa tai haluat pohtia suhdetta syntymättömään vauvaan.  Palvelu on vapaaehtoista sekä maksutonta. Toiminta on käynnistynyt vuonna 2012 ja vuosittain noin neljäkymmentä äitiä ja vauvaa sekä myös isiä on ollut toiminnassa mukana.

Vauvan Taikassa keskitytään luomaan ja vahvistamaan äidin ja vauvan välistä suhdetta jo raskausaikana. Keskeinen työmuotomme on 3-4 äidin muodostamat Hoivaa ja leiki – pienryhmät. Ryhmä kokoontuu raskausaikana neljä kertaa ja vauvan ollessa noin kahden kuukauden ikäinen, alkavat samojen äitien kanssa äiti-vauvaryhmät (seitsemän ryhmäkertaa). Pienryhmät ovat äideille ja vauvoille, mutta tapaamme isiä perheen tarpeen mukaan.

Vauvan Taikaan tullaan pääosin raskauden aikana, mutta voit tulla meille myös vauvan synnyttyä, jos kaipaat vauva-arkeesi tukea. Otamme sinut lämmöllä vastaan – ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan.

Vauvan Taika tarjoaa lisäksi koulutusta ja konsultaatiotukea raskaana olevien sekä vauvaperheiden kanssa työskenteleville sosiaali – ja terveydenhuollon ammattilaisille.