Dila-2-taso_Dila-kodit

Betel-kodin uudistus valmiina

Betel-koti avasi ovensa remontin jälkeen  uusissa tiloissa 9.7.2018  ja Mathilda-koti sulki samaan aikaan ovensa.

Betel-kodissa tavoitat meidät  seuraavista puhelinnumeroista:
  • Hoitajat 24/7  - puh. 040 662 3147
  • Sairaanhoitaja ma-pe klo 7-15 - puh 044 713 2610
  • Esimies ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-12 - puh 040 505 1212
Yhteistyömme Valtiokonttorin kanssa jatkuu eli hoidamme sotainvalidit myös Betel-kodissa.


Monta hyvää syytä valita Dila-koti

Turvallinen asuminen ja hyvä vanheneminen, jokaisen ihmisen omaa tahtoa kuunnellen. Nämä periaatteet ohjaavat toimintaamme Dila-kodeissa.

Läpinäkyvä ja selkeä hinnoittelu
Dila-kodeissa palvelumme on kokonaishinnoiteltu. Se on helposti ymmärrettävä eikä sisällä yllätyksiä. Palvelun kokonaishinta muodostuu kahdesta osasta:
  • Asunnon kuukausivuokra
  • Palvelun vuorokausihinta
Asunnon vuokra sisältää sähkön, veden ja lämmön. Palvelun hinta kattaa sekä hoivan että ateriat täysihoitoperiaatteella. Lataa hinnastomme tästä.

Marie-kodin asunnot muistisairaille ikäihmisille

Kärpäsenmäellä, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Marie-koti on Lahden ensimmäinen muistisairaiden hoitoon erikoistunut hoivakoti. Marie-kodin asunnot on suunniteltu erityisesti muistisairaille ikäihmisille, joille tarjoamme asumista, hoivaa sekä turvallisen kotiympäristön. Henkilökuntamme on paikalla 24 tuntia vuorokaudes-sa. Marie-kodin asuntojen koot ovat 19 ja 21 m².

Väriä, valoa ja iloa elämään

Marie-kodissa arki on tiiviissä yhteydessä luontoon ja kodin pihassa jokainen voi oleilla turvallisesti mielensä mukaan. Marie-kodin sisätilat ja piha-alue muodostavat kokonai-suuden, jossa liikkuminen on vapaata ja turvallista. Meillä on myös oma sauna ja talossa on terapiauima-allas, joista asukkaat pääsevät nauttimaan. Kesällä istutamme yhdessä petuniat, pelaamme mölkkyä ja talven tullen tunnelmoimme takkatulen ääressä. Iloa asukkaiden arkeen tuovat myös Päiväkoti Teemulan lapset, jotka viettävät päivät samassa kiinteistössä.
Marie-kodin käyntisoite: Kasakkamäentie 16, 15700 Lahti.

Betel-koti Lahden keskustassa

Lahden ydinkeskustassa sijaitsevassa Betel-kodissa tarjoamme tehostettua palveluasumista ikäihmisille. Tarjoamme Betel-kodissa myös sotainvalideille laitoshoitoa. Henkilökuntamme on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Betel-kodin asunnot ovat kooltaan 20,5m² - 30,5m².

Keskeinen sijainti puistomaisessa ympäristössä

Palvelukodin sijainti on merkityksellinen tekijä asukkaillemme. Betel-koti sijaitsee vehreän Erkonpuiston laidalla. Kodikkaiden asuntojen ikkunoista onkin mukava seurata vuodenaikojen vaihtelua. Osasta huoneita aukeaa kaupunkinäkymä Dilan sisäpihan Tammipuistoon. Tammipuisto on suunniteltu yhdessä asukkaidemme kanssa turvallinen ulkoilu huomioiden. Siellä jykevien tammien lomassa on mukava viettää virkistyshetkiä ja etenkin kesällä nauttia maittavista grillaustuokioista. Kaupunkivilinää pääsemme katsomaan, kun piipahdetaan keskustassa torikahveilla. Lisäksi tarjoamme asukkaille Fysioksen  fysioterapiassa ohjattua ryhmäliikuntaa.
Betel-kodin käyntiosoite: Sibeliuksenkatu 6 B, 15110 Lahti (2-5 kerrokset).

Sotainvalideille
Palveluneuvoja neuvoo, ohjaa ja opastaa sotainvalideja, heidän puolisojaan ja leskiään. Hän on myös niiden sotainvalidien käytössä, jotka asuvat vielä omassa kodissaan.
Palveluneuvoja, Anki Kylämaa - puh. 044 713 2260 / anki.kylamaa-jarvi@dila.fi

Arjen iloja yhdessä

Arkemme Dila-kodeissa sisältää yhdessä tekemistä: säännöllistä ulkoilua, kuntoilua ja toiminnallisia tuokioita, joihin on mahdollista osallistua omien toiveiden ja kulloistenkin voimavarojen mukaan hoitajiemme avustuksella. Meille on tärkeää, että palvelukodeissamme asuvien ikäihmisten toiminta- ja liikuntakyky säilyy mahdollisimman hyvänä. Siksi järjestämme ohjattuja kuntosaliryhmiä, asukkaiden suosiossa olevia päivätansseja sekä käsityö-, leivonta- ja muistelupiirejä. Kaikkea sellaista, josta tulee hyvä mieli ja iloa elämään! Oma rauha omassa kodissa, läheisten tapaaminen tai mahdollisuus hiljentyä hengellisten palvelujen avulla tuovat vastapainoa aktiiviseen arkeen.

Vapaaehtoiset mukana toiminnassa

Dilan kouluttamia vapaaehtoisia on mukana toiminnassamme. Vapaaehtoiset tarjoavat mukavaa yhdessäoloa ja seuraa kotien asukkaille. He toimivat ystävinä yksittäisille ikäihmisille tai järjestävät virkistysryhmiä ja ovat myös apuna erilaisissa tapahtumissa.

Maistuvaa ruokaa

Juveneksen keittiö valmistaa tarjoamamme ruoan. Ikäihmiset saavat ravitsemussuositusten mukaista ruokaa ja voivat toivoa suosikkiruokiaan, myös herkkuja!!

Erinomaiset lääkäripalvelut

Sama tuttu lääkäri on säännöllisesti paikalla Dila-kodeissa. Tämän lisäksi henkilökunnallamme on mahdollisuus sovitusti soittaa lääkärille kysyäkseen hoitoon liittyvistä asioista. Yhteistyökumppanimme lääkäripalveluissa on kotimainen Doctagon.

Viihtyisä asuinympäristö 

Asuinympäristön ja oman kodin viihtyisyys on meille tärkeä asia. Kaikki asukkaamme voivat sisustaa oman kotinsa niin kuin itse haluavat, omilla rakkailla esineillään ja muistoillaan. Me tarjoamme kotiin hoivasängyn ja pidämme huolta siitä, että koti py-syy siistinä. Siksi kodeissamme huoneet siivotaan säännöllisesti.


Ota yhteyttä ja kysy lisää

Annamme mielellämme lisätietoa Dila-kodeissa asumisesta sekä kotien hoivapalveluista ja hinnoista.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme!


Kysy lisää palveluistamme:

Asiakkuuspäällikkö

Anne Manninen

Puh. arkisin klo 8–16: 040 505 1212
Sähköpostitse: anne.manninen@dila.fi

Vuorikatu 4, 3. krs, 15110 Lahti
Voit ladata Dila-kotien tietosuojaselosteet tästä yksiköittäin.
Mathilda-kodin tietosuojaseloste
Marie-kodin tietosuojaseloste

Dilan palvelut ikääntyneille


Paikkatilanne Dila-kodeissa

Marie-kodissa asukaspaikat ovat täynnä. Vuorohoidossa on käytössä yksi paikka.  


Betel-kodissa kaksi asukaspaikkaa on vapaana (10.12.2018 tilanne). Vuorohoidossa on käytössä kaksi paikkaa. 


Kysy lisää paikoista!

Anne Manninen
p. 040 505 1212.
”Meillä eletään iloisesti arkea ja juhlaa. Katsotaan elokuvia, ihmetellään kaverikoiria sekä tanssitaan ja kahvitellaan Tammipuistossa. Tehdään sitä mikä mukavalta tuntuu.”