Dila_2-taso_paivahoito

Turvallinen ja kodikas Päiväkoti Teemula

Tervetuloa Päiväkoti Teemulan maailmaan – maailmaan, jossa pieni on kaunista ja hoitajilla on mahdollisuus kohdata jokainen lapsi yksilönä. Me haluamme, että päiväkodista muodostuu lapselle mukava arjen paikka. Meillä Teemulassa on päiväkotipaikka 24 lapselle, koska kannatamme pienryhmiä. Yleensä päiväkodeissa on Suomessa noin sata lasta.


Meidän päiväkodissamme on todella riittävä ilmanvaihto, sisäilmamme on puhdasta ja meillä on pysyvä toimintayksikkö, ei lainkaan poikkeusjärjestelyjä.

 

Henkilökuntamme syli on iso ja turvallinen. Meillä on tilaa ja aikaa liikkumiselle ja leikkimiselle. Emme elä kello kaulassa vaan etenemme lapsentahtisesti. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa myös joustavan päiväohjelman. Haluamme luoda päiväkotiimme kodikkaan tunnelman, jossa lapsesi on jatkuvasti aikuisen lähellä. Kullakin pienryhmällä on oma vastuuaikuinen ja pienryhmässä on noin neljästä kahdeksaan lasta. Me todella tunnemme lapset! 

 

Teemme tiivistä yhteistyötä perheiden kanssa ja meille on erityisen tärkeää kuunnella vanhempien toiveita ja ajatuksia. Me teemme sen, minkä lupaamme ja yhdessä vanhempien kanssa sovimme.

 

Päiväkoti Teemula sijaitsee Kasakkamäentiellä ja sinne on helppo tulla myös paikallisliikenteen bussilla.

 

Meillä on mahdollista olla hoidossa esimerkiksi viisi tuntia päivässä tai kolmena päivänä viikossa.

Varhaiskasvatusta & esiopetusta

Tarjoamme varhaiskasvatusta parivuotiaista lapsista kouluikäisiin. Haluamme tarjota palvelua koko perheelle, joten sisarusten hakiessa hoitopaikkaa meille voi tulla hoitoon pikkuisempiakin. Mielestämme eri-ikäiset lapset samassa hoitopaikassa luovat rikkautta vuorovaikutukseen.

Koulutielle suunnistavat kuusivuotiaat osallistuvat kouluun valmistaan opetukseen, jonka sisältö vastaa kunnallista esiopetusta. Jokaisella 24 lapsella on oma tuttu vastuukasvattaja. Sovimme perheen kanssa lapselle parhaan mahdollisen hoitoajan.

Aktiivista arkea

Teemme yhteistyötä eri toimijoiden, esimerkiksi musiikkiopiston kanssa. Meillä lapsilla on mahdollisuus osallistua lahden Musiikkiopiston järjestämään musiikkileikkikouluun hoitopäivän aikana. Noin kerran kuukaudessa pidämme pyhäkoulua yhdessä Diakonialaitoksen projektityöntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Jouluisin ja keväisin osallistumme Salpausselän seurakunnan järjestämiin kirkkohetkiin. 


Päiväkodin naapureina asuu ikäihmisiä; näin eri sukupolvet kohtaavat luontevasti arjessa ja yhteisen tekemisen merkeissä. 

Maittavaa ruokaa

Päiväkoti Teemulan ruoka valmistetaan Ravintola Kiven keittiössä. Viiden viikon ruokalista on ammattitaitoisen henkilökunnan suunnittelema, ja siinä on huomioitu kasvavan lapsen tarpeet. Ruoka kuljetetaan noin kolmen kilometrin päästä, lähiruoaksi me sitä sanomme.

 

Päiväkoti Teemula on osa Lahden diakonialaitosta eli Dilaa.

Erotumme muista palveluja tarjoavista yrityksistä siinä, että toiminnallamme ei tuoteta voittoa yksittäisille tahoille. Toiminnan tuottoa kohdennamme diakoniatyöhön, jonka avulla pidämme huolta myös niistä lähimmäisistä, jotka uhkaavat jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle. Valitsemalla palvelusi Diakonialaitokselta olet mukana tekemässä hyvää!